1. Plugariu Alexandru- sindrom Lobstein. In present, Alex are doua tije telescopice noi si intacte, desi a trecut printr-un accident involutar: a alunecat in baie, dar a trecut cu bine peste eveniment. De doua zile a inceput sa mearga prin casa si se descurca foarte bine. Saptamana viitoare, Alex va relua orele de inot deoarece a fost intr-o mica vacanta. Problemele de la coloana sunt in asteptare deoarece doctorii asteapta sa i se inchida canalul care ii afecteaza cresterea in acest moment.
2. Alexia Serban- opsoclonus myoclonus. Alexia este bine acum cu toate ca a mai facut episoade de ataie severa in luna martie si luna iunie. In data de 2 iulie Alexia a fost la Innsbruck la dr Kevin Rostasy, specialist in acest tip de diagnostic. Acesta i-a spus ca daca va continua sa mai faca aceste episoade va trebui sa inceapa tratament cu cortizon si cu un medicament antitumoral.
3. Neagoe Ianis, retinoblastom bilateral- este bine, merge periodic la control si se simte bine. La ochiul sanatos, cel drept, a mai facut diferite infectii pe care le-au tratat la timp. La ultimul control din Austria le-au spus ca Ianis nu prezinta nicio recidiva, ins ape viitor va trebui sa mai faca un RMN ca ii gasisera cateva suspiciuni la nivel cerebral, insa nimic complic dupa spusele medicilor.
4. Luca Spataru, sindrom Goldenhar- In luna octombrie va suferi o interventie la coloana, iar in septembrie se vor prezenta la analize deoarece este nevoie de timp pentru a primi transfuzii la grupa de sange a lui Luca, A2 negativ.
Merg anual la control, la cardiologie la Monza. Acum Luca rosteste cuvinte si numara, in conditia in care inainte nu facea nimic din toate acestea. Merg la chinetoterapie de doua ori pe saptamana si ar vrea sa mearga mai des ca dupa fiecare sedinta Luca da rezultate pozitive.
5. Daniel Parvu- nu s-a terminat perioada de tratament. In ianuarie a avut o complicatie, dar au trecut cu bine si peste acest obstacol. Ultima internare a fost acum doua saptamani, deoarece s-a infectat cateterul central si l-a scos in cele din urma.
Se intorc in tara, in septembrie, motiv pentru care mamica lui Daniel trebuie sa invete sa ii administreze micutului ei imunoglobulina subcutanata. De o luna jumatate Daniel a nceput sa reactioneze la tratament, de la 70 de limfocite, a ajuns la 300. Doctorii spun ca daca ajunge la 600 de limfocite, poate duce o viata cat se poate de normala.
6. Marius Ciocardel, sarcom- tumora osoasa- urmeaza sa faca analizele si un CT toracic, pe care il vor face in octombrie in Italia.
7. Patachia Alexandra, extrofie de vezica urinara- este bine, pe 15 septembrie va merge la operatie si asteapta cu nerabdare sa se faca bine. In ultima vreme a tot facut infectii urinare si situatia nu s-a schimbat foarte mult. Dupa operatie totul va fi mai bine.